DIGITAL CONTENT WRITER

Som content writer på Bilbo har du ansvar för att skapa relevanta och relationsskapande texter som engagerar, väcker nyfikenhet, utbildar och därmed ger läsaren ett värde. Dina texter ska ha som mål att indirekt skapa affär, bygga lojalitet eller leda läsaren mot uppsatt konvertering.

Du kommer bland annat arbeta med att skriva innehåll och artiklar för hemsidor, annonser, nyhetsbrev, SoMe-kampanjer och rörligt. Vi ser gärna att du tillsammans med ditt team, även kan utveckla kreativa ingångar eller koncept för digitala kanaler.

Dina digitala kanaler är bland annat: webb, Google, LinkedIn, e-Commerce-plattformar, e-mail och nyhetsbrev. Det kan även innebära produktion för enklare poddar, e-learning, Youtube, Facebook, Instagram, TikTok.

Vi vill att du:

  • har god erfarenhet av att skriva för olika digitala kanaler och har arbetat på reklam-, digital- eller inhousebyrå
  • har vana att arbeta med UX och klickvänliga texter
  • har vana att jobba med SEO och SEO-strategi
  • kan skriva på svenska och engelska
  • kan jobba i Google Docs. Figma är ett plus
  • har börjat utforska AI och har en tydlig ambition att lära dig mer

Hos oss
Hos oss får du jobba med kunder inom läkemedel, medtech och hälsa. För vi har valt att bara jobba med uppdrag som hjälper människor att må bra. Uppdrag för meningsfulla produkter och tjänster. Vi är den stora byrån i ett mindre och mer flexibelt format, som kombinerar ett agilt och prestigelöst arbetssätt med strategiskt djup och kreativ höjd.

Våra uppdrag ställer höga krav på noggranhet och förmågan att samarbeta och kommunicera för att ta projekten till leverans. Att hjälpas åt, inspireras och lära av varandra för att nå gemensamma mål är självklart. Vi vågar och vill prova på för att utvecklas. Och vi får energi av positiva, prestigelösa och lösningsorienterade kollegor som drivs av att hjälpa kunden att lyckas.

Vi tror på tillsammans. Tillsammans gör vi något fantastiskt. Tillsammans på byrån och tillsammans med kund. Vi tror att goda relationer med tillit och respekt skapar engagemang. Och på att må bra och ha kul på jobbet.

Om tjänsten
Du kommer att jobba tillsammans med projektledare, strateger och kreativa team (AD och läkemedelskunnig Copy) liksom vår digitala strateg/analytiker.

Vi behöver dig på heltid. Du hittar oss på Riddarholmen i Stockholm men vi erbjuder också möjligheten att delvis jobba hemifrån.

Ansökan
Maila CV och personligt brev till: tomas@bilbo.se. senast den 20 november men gärna tidigare eftersom vi intervjuar löpande. Har du frågor är du välkommen att maila till Tomas eller ringa på 0708-324000. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!